Château Lapeyrouse · Impressie

Klik voor meer foto's
Klik op de afbeelding voor meer foto's

Op een prachtige locatie op 950 kilometer rijden vanaf Utrecht vindt u Château la Peyrouse, slechts 45 kilometer verwijderd van het vliegveld van Geneve. Een locatie op rij-afstand van diverse wintersportgebieden. Geheel in stijl en met behoud van originele kenmerken verbouwd, herbergt dit kasteel zeven appartementen. Een droomkasteel, de ideale plaats voor een luxe (ski) vakantie.

Wie wil er niet ’s morgens wakker worden in een echte Château-kamer? Op nog geen 45 minuten rijden van Gèneve-Airport ligt verscholen achter de franse druivenranken het prachtige Château Lapeyrouse. Het kasteel is gebouwd naar een voorbeeld van een kasteel uit de XVI eeuw en dateert uit het begin van de 19e eeuw. De naam Lapeyrouse stamt van de familie De la Pérouse, rond 1660 duc et ducesse de Savoie.

Het Rhônedal

Vanaf de cour heeft u een prachtig uitzicht over het Rhônedal, de aan de overkant gelegen 1540 meter hoge Colombier en het direct onder het kasteel gelegen dorpje Serrières-en-Chautagne. De tuin wordt gedeeltelijk omzoomd door de oude fundamenten van het Château Cussiou en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan de voorkant van het kasteel ligt een groot zwembad. Verder in de tuin een zeer gevarieerde vegetatie, kleine stromende beekjes en een natuurlijke vijver.

Winter- en zomeractiviteiten

Het landgoed ligt ideaal voor winter- en zomeractiviteiten. Bijna alle sporten zijn in de omgeving te beoefenen:

  • Wandelen over prachtige gemarkeerde wandelpaden;
  • Zeilen en waterskieen op het grootste meer van Frankrijk, Lac du Bourget;
  • Een 18 holes golfbaan op 16 km afstand in Aix-les Bains;
  • Parapenten op 5 km afstand vanaf de bergrug van de Chautagne;
  • Langlaufen op de grootste langlaufpiste van Europa;
  • Alpineskimogelijkheden op een 45 minuten rijden van het kasteel;
  • Zwemmen in het zwembad bij het kasteel.

Zwembad, lift, wasruimte en tuin

De bezitters van appartementen op landgoed Lapeyrouse zijn lid van een Copropriété. Dit orgaan heeft de formele zorg over alle gemeenschappelijke voorzieningen en bewaakt de kwaliteit van het woon- en leefgenot van de bewoners. De gemeenschappelijke voorzieningen bestaan onder meer uit een zwembad, wasruimte, lift, recreatieruimte en niet te vergeten de prachtige tuin van 1,5 hectare die zich leent voor vele doeleinden.